sâmbătă, 5 mai 2012

Tutorial Brosa Insecta

    Am fost rugata de multe persoane sa fac un tutorial pentru aceasta bijuterie din hartie.Asa ca m-am conformat si sper sa va fie de folos. Spor la creatie!

    Pentru confectionarea  unei brose din hartie sub forma de musculita aveti nevoie de:
  1. Ac de quilling
  2. Benzi de quilling de 3 mm  x  25 cm   ( 17 benzi negre si 2 benzi verzi )
  3. Lipici
  4. Glitter
  5. Ac pentru brosa
  6. Pietre  colorate, cu model  sau simple.
    Va sfatuiesc sa incepeti cu ochii, deoarece au nevoie de putin timp ca sa se usuce. Pentru ochi aveti nevoie de 2 benzi verzi si  2 benzi negre. Faceti 2 cercuri stranse verzi, peste care adaugati cate o jumatate dintr-o banda neagra. Presati cercurile cu degetul pentru a le da o forma ovala .
    Lipiti cele 2  ovale intre ele apoi incercuiti-le cu o banda neagra avand grija sa o lipiti  strans dupa forma ochilor.
    Cu un bat rotund la capat  sau cu un pix, presati ovalele verzi spre exterior dandu-le o forma bombata. Intoarceti ochii si avand grija sa nu-i presati dati cu lipici in interior pentru a se pastra forma. Lasati deoparte pana se usuca complet, altfel se pot deforma .
     Incercati sa-i apropiati putin la unul din capete, acolo unde va fi lipita gura.
    Luati o jumatate de banda de hartie neagra si rulati-o intr-un cerc nu prea larg. Formati cu degetele un romb, mai lat la unul din capete. Acesta va fi gura mustei.
    Lipiti rombul intre ochi, si presati usor pana adera complet.
            
    Cat timp se usuca ochii, va puteti apuca de corp.
    Pentru acesta aveti nevoie de  4 benzi de hartie neagra. Luati 2 benzi de hartie, potriviti-le cap la cap si cu ajutorul acului de quilling rulati hartia prin tehnica Beehave . Luati  o banda negra indoiti-o pe jumatate si rulati-o prin aceeasi tehnica.
    Eu am alt stil de a forma modele  prin aceasta tehnica. Luati cele 2 benzi rulate si formati un cerc invartind hartia  in forma de melc, fara a apasa prea tare.
    Luati ultima banda de hartie negra si incercuiti modelul format lipind din cand in cand banda de hartie de model . Modelati prin presare usoara pentru a forma un oval. Eu am masurat cercul format cu piatra pe care o voi folosi astfel sa nu iasa mai mare sau mai mic. O puteti face foarte usor doar tragand de banda de hartie usor in jurul modelului sau largind treptat pana ajunge la dimensiunea dorita.
    Cand v-ati decis la marime continuati sa lipiti banda de hartie pana la capat.

    Tutorialele pentru aceasta tehnica le gasiti aici:
  1.  Beehave by Susan 
  2.  Video tutorial by Pritesh Ananth Krishnan
  3. Pentru continuarea corpului aveti nevoie de 3 benzi de hartie negra. 2 dintre ele rulati-le sub forma de lacrima si prin presare dati-le o forma putin concava pentru a se putea lipi usor pe laturile corpului.
    A 3-a banda rulati-o sub forma de cerc si dati forma de semiluna, dar mai plina. Aceasta vine lipita sub ochii mustei pentru a-i sustine.
    Lipiti cele 3 forme de corp apoi alegeti piatra dorita si lipiti-o si pe aceasta deasupra.
    Pentru picioarele mustei aveti nevoie de 6 benzi de hartie negra.
    Rulati hartia cerc lejer, dati forma de lacrima  curbati-o usor si presati foarte tare pentru a subtia hartia cat mai mult. Formati picioarele prin indoire , ca in imaginea de mai jos, la dimensiunea aleasa de voi. Eu le-am facut din ochi fara sa le masor.
    Lipiti ochii peste semiluna  din dreptul capului , in asa fel incat sa cuprinda si o portiune din piatra. Intoarceti corpul mustei cu piatra in jos si lipiti picioare. Pentru a fixa acul cat mai bine , luati o banda de hartie negra rulati-o , formati un cerc lejer apoi dati forma de ochi presat la ambele capete egal.
    Lipiti ochiul format intre picioarele mustei ca in imaginea de mai jos.
    Lipiti acul  de brosa exact pe ochiul dintre picioarele mustei, adaugand lipici si peste suport pentru a se fixa cat mai bine. Eu am mai pus putin lipici si peste piciorusele mustei. Lipiciul devine incolor dupa uscare asa ca puteti folosi cu incredere , insa nu peste masura ca sa nu se vada prea grosolan dupa ce se usuca complet. Lasati sa se usuce bine si incercati sa nu o miscati prea mult sa nu alunece picioarele sau acul .
    Cand s-a uscat complet incepeti sa adaugati ultimele detalii.
    Colorati ochii mustei cu Glitter Glue Irizant sau alt glitter, pentru a-I evidentia.

    Puteti lasa corpul la culoarea hartiei sau ii puteti da o forma de antic  folosind o vopsea acrilica metalica.
    Eu am folosit Mettalic Antique Gold, deoarece  dau bijuteriilor un aer de vintange, si nu par lucrate din hartie . Puteti deasemeni  sa va jucati cu aripile, sa atasati 1 pereche sau 2 de aripi mustei si sa nu-I mai puneti picioare, doar acul de brosa.
    Aripile le puteti face  prin aceeasi tehnica folosita la corp dar sa folositi doar 2 benzi de hartie si sa strangeti mai mult cercul. Culoarea lor este desigur la alegerea voastra.


    Puteti foarte bine sa transformati brosa in colier. Puteti lasa si acul de brosa, astfel putand fi folosita in ambele moduri.



    Sper ca am fost destul de explicita si ati inteles toti pasii.
    hugs and Happy Quilling 
     Cristina

    *** Pe cei care vor folosi acest tutorial , ii rog respectuos sa acorde credit si sa creeze un link catre aceasta postare. Va multumesc!
    *** Urmeaza tutorialul in limba engleza.

20 de comentarii:

  1. atat de mica si asa de mult de lucru:) Frumos!!!!!..sper sa pot face si eu.Multumim pentru efortul tau de a ne explica!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Nico ! Important era sa fie explicit ca sa intelegeti exact etapete, acum astept sa vad creatiile voastre dupa tutorialul meu.

      Ștergere
  2. thank u so much Baukje, same to you too!! hugs

    RăspundețiȘtergere
  3. interesant! succes pe mai departe!

    RăspundețiȘtergere
  4. Beautiful :) they look so so real :)

    RăspundețiȘtergere
  5. very cute, thanks you for tutorial!!

    RăspundețiȘtergere